Sweetness in your speech talent in your mind love in your heart peace in your eyes strength in your hands & always victory in your life

Wednesday, March 5, 2014

How To Measure Your BMI.

Assalamualaikum wbt.

Semoga yang baca sihat hendaknya walaupun sekarang musim jerebu. Maklumlah banyak pak cik pak cik yang dok bakar jerami. Habis kereta bapak aku kena habuk-habuk jerami tu. Ingat aku suka sangat kalau kena paksa cuci kereta. Huh sedih. Kepada yang mudah mendapat penyakit tu jangan lupa pakai mask kalau nak keluar jenjalan ya. 

Entry kali ni cuma nak kongsi dengan hampa semua cara mudah nak tahu Body Mass Index (BMI) hampa. BMI tu adalah suatu pengukuran yang menunjukkan hubungan antara berat badan dan tinggi badan kita.Tak ramai antara kita yang ada berat badan dan tinggi yang ideal . Sesetengah tu berat badan dia tak sesuai dengan tinggi dan ada juga yang sebaliknya. Aku pun salah seorang insan yang dimaksudkan  tu. Sedih kali kedua. 

Kat sini aku takmau lah tunjuk cara nak kira BMI sebab panjang berjela nanti, tambahan pula ,sastera aku agak malas. Tapi bagi yang nak kira sendiri tu uolls click kat SINI okay.

Ni yang sebenarnya aku nak tunjuk kat hampa semua. Pakat-pakat ukur ok lepastu bagitahu kat kawan-kawan lain sama xoxo.






p/s : Ideal ka tidokkk? 

4 comments:

  1. wah ! ilmu baru =) tp tetap kurang/kurus. huhu. bila la nak gemok.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hihi kena makan vitamin lah nak bagi naik berat badan tu :)

      Delete

Kalau rajin komen sikit

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
HADIRAH IS A DREAMER NOT A DAYDREAMING PERSON